viernes, 28 de junio de 2013

CadenaXClinic.

Se convoca a una cadena humana para protestar por la privatización del Hospital  Clinic


#CadenaXClinic Dissabte 29 de Juny, a les 12h. NO a la PRIVATITZACIÓ
Aquests últims dies, el director de l’Hospital Clínic, Josep MªPiqué, ha estat realitzant unes xerrades per a tot el personal de l’hospital per explicar el que volen que sigui el  nou model de governança de l’Hospital Clínic.
Ens diuen que serà un model "blindat a les decisions polítiques": serà un model privat en el qual treballadors i treballadores estarem subjectes al dret laboral privat. No ens afectaran les decisions polítiques, es cert, el que vol dir que El Patronat podrà fer i desfer el que vulgui sobre el sou i els drets laborals.
Ens diuen que serà un model "autogestionat pels treballadors": un Patronat format per alguns caps de servei del Clínic amb la participació d'altres persones que no sabem qui seran (estaments públics no volen que hi hagi) no es un model d'autogestió.
S'ha especulat molt sobre si entraran companyies estrangeres (àrabs o japonesos), però no hi ha res que l'Hospital hagi confirmat. De totes maneres, sabem que un Patronat privat gestionarà el pressupost i el patrimoni públic de l'Hospital. D'això no se'n diu autogestió. Se'n diu gestió privada dels diners públics. S'en diu privatització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario